Mádi Furmint Ünnep 2017. szeptember 1-2. | Mád honlapja

Mádi Furmint Ünnep 2017. szeptember 1-2.

Nyomtatóbarát változat

 

Mádi Furmint Ünnep fényképe.

Hogy mit szeretnénk bemutatni,miért velük és miért ezekkel a programokkal?! A "mit?" talán rövidebben megfogalmazható: Mádat,ezt a gyönyörű települést és azt a szőlőfajtát,melyet ma már, 2017-ben, az USA-ban és Magyarországon is ünnepelnek.Nem másért,nem mások miatt,mint a kiváló mádi borászok,az általuk kitűzött célok és részben már elvégzett feladatok miatt. Most már,néhány év távlatából,a megkezdett út is a múltunk része,de jelenünk és egyértelmű, hogy jövőnk is.Mint szinte minden ami minket itt körbevesz.
A régi kúriák,melyek anno borkereskedők, szabók, szikvizes vagy épp borbély lakhelye vagy üzlete volt.Még állnak és igaz,új funkcióval,de felújítva őrzik még azok emlékeit,kik hajdanán lakták.A mozi és nyári mulató,a számtalan kocsma a kikapcsolódást jelentette a helyieknek.Ma sincs sokkal másképp.
És ugye hihetetlen?! A foci mellett Mádon még a tenisz is kedvelt játék volt a háború előtti időkben.
Bár akkor nem az autók szelték az utakat és nem autószerelő,hanem lószerszámkészítő vagy kovács javította a megkopott járművet,de akkor is,mint most is, messzire szállították a kitűnő borokat. És hát....az asszonyok Önök szerint régen is mit csináltak?!?! Főztek,mostak,takarítottak, de ha épp nem ezt, akkor a szőlőhegyen vagy a szomszédba egy húzomba pletykáltak!! Na...................kár remélni, ez most sincs és nem is lesz másként!

A múltunk,a jelenünk és a jövőnk!
Nyeregbe fel!!Szeptember 1-én és 2-án irány Mád!!!!

Folymatosan frissülő tartalommal várunk a facebbok oldalunkon:

https://www.facebook.com/MadiFurmintUnnep