Jobb agyféltekés rajztanfolyam Mádon!

Nyomtatóbarát változat

Kedves Érdeklődő!

Megfelelő számú jelentkező esetén a tavaszi hónapokban jobb agyféltekés rajztanfolyam indul Mádon, a Művelődési Házban!

A jobb agyféltekés rajzolás módszerét Betty Edwards dolgozta ki. A módszer lényege az, hogy a két agyfélteke más- más módon dolgozza fel a külvilág információit. A jobb agyfélteke nonverbálisan, vizuálisan, holisztikusan dolgozza fel az ingereket; ez a kreatívitásért felelős rész. A bal agyfélteke verbálisan, logikusan értékel; racionális rész, amely a megszokott tanulási módot részesíti előnyben. 

A jobb az idealista, a filozófus, a művész, a feltaláló; a boldogság, a megelégedettség érzése, a hit, a vallás és a képzeleterő is itt lakozik, ezt az agyfélteke a jelennek él. 

A bal a földön jár, ő a könyvelő, a mérnök, a művészetet nem élvező, inkább elemző oldal.

Ezekre fent említett összefüggésekre alapszik a jobb agyféltekés rajzolás módszere, hiszen a két agyfélteke így alakítja ki a személyiségünket: hol az egyik, hol a másik rész végzi el az adott feladatot, olykor egymást gátolva, olykor segítve.

A jobb agyféltekés rajztanfolyam számos előnnyel rendelkezik az élet egyéb területén is, hiszen új látásmóddal ismerkedhetünk meg; új megoldásokat kereshetünk a régi sémák helyett; fejlődik a kreativitásunk, önbizalmunk és önértékelésünk. Erősödnek intuícióink, figyelmünk terjedelme javul, könnyebbé válik a koncentráció. Életünkben megteremthetjük az összhangot. 

Akinek felkeltettem az érdeklődését, jelentkezését megteheti a madimuvhaz@gmail.com email címen, vagy a 20/617 9700 telefonszámon, vagy személyesen a Művelődési Házban.