BURSA HUNGARICA

Nyomtatóbarát változat


A felsőoktatásban tanuló, szociálisan rászoruló fiatalok ismét igényelhetik a Bursa Hungarica ösztöndíjat. Mád Község Képviselőtestülete 2016. szeptember 20-án tartott ülésén döntött arról, hogy a hátrányos helyzetű szociálisan rászoruló mádi fiatalok felsőoktatásban való részvételét elősegíti azzal, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi fordulójához, költségvetésében biztosítja a támogatás forrását és kiírja a pályázatot.
Felhívjuk a felsőoktatási hallgatók, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdő mádi fiatalok figyelmét arra, hogy a pályázattal kapcsolatos bővebb információt az alábbi helyen találhatnak:
http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy a pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges. A már regisztrált hallgatók a korábbi jelszóval léphetnek be és pályázhatnak.
A regisztrációt követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva kell az önkormányzatnál benyújtania a pályázónak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes.
A pályázat kötelező mellékletei:
a) A felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti hallgatói jogviszony-igazolás a 2016/2017. tanév első félévéről. Amennyiben a pályázó egy időben több felsőoktatási intézménnyel is hallgatói jogviszonyban áll, pályázatában csak azt a felsőoktatási intézményt kell megneveznie, amellyel elsőként létesített hallgatói jogviszonyt. A felsőoktatási intézmények szerződése alapján folyó, közösen meghirdetett – egyik szakon nem hitéleti, a másik szakon hitoktató, illetve hittanár – kétszakos képzés esetében a hallgató az állami felsőoktatási intézményt köteles megnevezni.
b) Igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről.
A pályázati űrlap csak a fent meghatározott kötelező mellékletekkel együtt érvényes.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 8.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a pályázati adatlap véglegesítése után már nincs lehetőség javításra, ezt a próbanyomtatásnál lehet megtenni.